top of page
osderstadiglever_facebook cover SIDE FINAL.png
osderstadiglever_facebook cover SIDE FINAL.png

Os der stadig lever er særligt tilrettelagte kulturoplevelser i vante omgivelser. 

Filmvisning  
på plejehjem

I November 2023 tilpassede vi vores første store filmproduktion ‘Os der lever’, tilsatte Aalborg Symfoniorkesters strygekvartet og engageret frivillige filmvenner, der havde lyst til at se film, lytte til musikken, synge med og ikke mindst spise kagen og drikke kaffen sammen bagefter.

 

Det hele er var med da vi tog på turné til lokale plejehjem. Hvor beboere og plejehjem kunne invitere pårørende og venner med indenfor.

 

Alt det, kalder vi Os der stadig lever. 

Bag ideen ligger et ønske om at tage et socialt ansvar og puste liv i filmkulturen udenfor de etablerede kulturinstitutioner. Som filmmagere har vi selvfølgeligt også et ønske om at udbrede kendskabet til dokumentarfilm, og vise hvordan de kan være omdrejningspunktet for meningsgivende fællesskaber, og filmoplevelser for mennesker, der lever på plejehjem. 

 

I fremtiden ønsker vi, at samarbejdet mellem filmverdenen og plejehjemmene, skal slå rødder, og med tiden blive til en filmklub, hvor dokumentarfilm er nemmere tilgængelige for mennesker, der lever på plejehjem. 

Os der stadig lever visning Nikkie.JPG

Frivillige Filmvenner

I september 2023 afholdte vi workshops for frivilinge filmvenner.

Her viste vi vores film 'Os der lever', satte fokus på det at se film sammen, og hvorfor dokumentarfilm er særligt gode til at skabe følelser af fælleskaber og vedkommende oplevelser. Vi fortalte også om hvordan vi forestiller os, at mødet mellem filmverdenen og plejehjemsverdenen, kan slå rødder og i fremtiden blive til en dokumentar-filmklub.

I November 2023 skød vi projektet igang med en turné på 12 plejehjem i Nordjylland.

DUNE-MAP-1.png
bottom of page